Био Пчелен мед – 330 грама

Цена: 8.00 лева

Медът е билков, получен от нектара на много едновременно цъфтящи растения. Заради това цветът му варира. Има приятен аромат на много билки и богат наситен вкус. Български мед, добит в района на гр. Калофер и произведен по технология, съобразена със стандартите на биологичното земеделие.
Характерно за полифлорният билков мед, че се събира от многобройни полски и планински растения. Той е уникален, тъй като белезите му се определят от характерната растителност за региона и периода на годината, в която е събиран. Също така, в състава му влизат полезни вещества от разнообразни цветя и билки. Поради този факт цветът му варира. Има приятен полски аромат и богат наситен вкус.
Богатството от минерални соли, витамините – В1, В2, В3, В5, В6, С, Е, К, и множество ензими, прави меда отлично средство за стимулиране на имунната защита и образуване на кръвни клетки и хемоглобин. Полезно е на малки порции да се държи в устата до неговото пълно абсорбиране. Към билковите чайове добавяйте лъжичката пчелен мед след като чаят се е охладил под 42ºС.